SOCIALISTII AU SOLICITAT AUDIEREA MINISTRULUI EDUCATIEI IN PARLAMENT

Fracțiunea Partidului Socialiștilor în Parlamentul Republicii Moldova a solicitat astăzi, la ședința de plen a organului legislativ, organizarea audierilor cu participarea ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.

Cauza organizării audierilor sînt încălcările în repartizarea fondurilor bugetare de către Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare. Deputatul Partidului Socialiștilor, Vlad Batrîncea, a menționat că fracțiunea PSRM propune să organizeze audieri pe 26 octombrie pentru a avea ocazia să discute această chestiune într-o comisie responsabilă.

”Solicităm audierea ministrului Educației, Culturii și Cercetării cu privire la activitatea Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare. Am primit informații despre multe încălcări comise de această agenție. De exemplu, agenția a primit bani pentru angajarea a 40 de persoane. Cu toate acestea, doar 9 au fost angajați, iar restul banilor au fost distribuiți între ei sub formă de bonusuri și asistență materială, ceea ce reprezintă deja o încălcare gravă “, a spus Batrîncea.

Totodată, deputatul a subliniat încălcările care au loc în achizițiile publice. Potrivit acestuia, agenția solicită servicii numai unei singure firme. În plus, el a atras atenția asupra faptului că numărul studenților care au luat examenele de bacalaureat a scăzut, dar cheltuielile tehnice au crescut.

”Vrem să adresăm mai multe întrebări. Prin urmare, solicităm să organizăm audieri pe 26 octombrie “, a afirmat Vlad Batrîncea.

Deputatul a menționat, că această problemă ar trebui rezolvată cît mai curînd posibil, deoarece se apropie examenele de bacalaureat și este inacceptabil ca copiii să sufere.

După o lungă dezbatere pe această temă, cu participarea reprezentanților tuturor fracțiunilor, majoritatea parlamentară nu a sprijinit inițiativa socialiștilor.

Sursa: socialistii.md