SOCIALISTII AU PROTESTAT LA CAUSENI IMPOTRIVA OLIGARHILOR CARE AU CAPTURAT MOLDOVA

Ieri, 31 august, deputaţi, membri şi susţinători ai Partidului Socialiştilor, dar şi cetăţeni revoltaţi de actuala situaţie din RM, au participat la protestele organizate de PSRM în faţa Consiliului Raional din oraşul Căuşeni. Protestatarii au cerut demisia actualei guvernări oligarhice care a furat miliarde de la popor, a capturat ţara şi au dus-o la ruinare. Au cerut alegeri parlamentare anticipate şi alegerea şefului statului prin vot direct de către cetăţeni.

În cadrul protestului, deputatul socialist Bolea Vasile a ţinut să menţioneze că Moldova poate fi salvată din această situaţie numai prin alegeri anticipate şi alegerea şefului statului prin vot direct de către cetăţeni. „Preşedintele trebuie să fie o figură puternică, precum Putin sau Lukaşenko, numai în acest fel Moldova va prospera. Însă o astfel de persoană poate fi aleasă doar de cetăţeni prin vot direct”, a subliniat deputatul.

Deputatul a îndemnat populaţia să se alăture protestelor socialiştilor, care au avut deja loc în Donduşeni, Drochia, Basarabeasca, Cahul ş.a raioane şi care vor continua, ca în final guvernarea oligarhică să fie demisă, să fie organizate alegeri anticipate, iar poporul să-şi aleagă şeful statului prin vot direct.

”Trebuie să continuăm protestele paşnice pentru a da jos oligarhi de la guvernare, contra majorării tarifelor, împotriva fărădelegilor oligarhilor. Oligarhii distrug economia ţării, batjocuresc cetăţenii şi pensionarii. Ei au furat miliarde de la popor şi vor continua să mai fure deoarece au văzut că nu au fost pedepsiţi după furtul secolului, ” a declarat V. Bolea.

Consilierul Raional şi orăşenesc, Anatolie Focşa a menţionat că independenţa statului Moldova este pusă în pericol de către deputaţii care au semnat Declaraţia de Independenţă cu 24 de ani în urmă.

„În loc să ne bucurăm de 24 de ani de independenţă şi să trecem în revistă realizările din aceşti ani, cu părere de rău, am ajuns într-o situaţie de dezastru. În ultimii 24 de ani, deputaţii care au semnat Declaraţia de Independenţă, fac declaraţii precum că le pare rău în ce situaţie a ajuns acest petic de pămînt, iar fraţii lor care au făcut studii peste Prut să fie demişi ruşinos pentru corupţie, iar organele procuraturii să nu-şi facă meseria. În fruntea PG se află tot o persoană care a făcut studii în România. Aceasta este faţa adevărată a celor care şi-au făcut studiile peste Prut. Aceste persoane instruite în aceasă ţară sînt puse în funcţii cheie ale statului pentru a dezmembra financiar şi teritorial acest stat.

Ion Savenco, invalid de gradul II, pensionar, locuitor al salului Baccealia şi-a exprimat indignarea că actuala putere a adus ţara la dezastru, iar cetăţenii sînt călcaţi în picioare de actuala guvernare.

”Acesta este un genocid asupra propriului popor deoarece nu mai avem nici ce mînca nu mai vorbesc să cumpăr un medicament. Primesc o pensie care nu îmi ajungea pînă acum, iar după majorarea tarifelor nu ştiu ce voi face. Voi vă primblaţi în masini luxoase iar noi, poporul, nu avem ce mînca. Ne călcaţi în picioare şi ne consideraţi animale. Vrem să alegem alt Guvern şi altă conducere care să ne ajute, să înţeleagă puterea poporului moldovenesc. ”

”Mă aflu aici, alături de socialişti deoarece această problemă este a noastră, a societăţii nu numai a socialiştilor. Alegem guverne pro-europene care sună frumos şi promiţător, dar în realitate ne-am izbit de un zid birocrat şi corupt. Pensionarii trebuie să economisească bănuţ cu bănuţ penrtu a cumpăra un medicament. S-au scumpit produsele alimentare, electricitatea şi gazul, iar noi răbdăm. Guvernarea va ”munci” în folosul propriu şi nu a cetăţenilor pînă nu îi vom opri, noi, cetăţenii simpli prin proteste paşnice.” s-a indignat Eleonora Ţurcanu – Herghelegiu, locuitoare a oraşului Căuşeni.

Manifestanţii au scandat: „Jos Oligarhii!” „Vrem să trăim într-o ţară liberă!” „Tarifele şi preţurile ne sufocă!” ”Întoarceţi miliardele!”

Amintim că liderul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Igor Dodon a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă lansarea unor acţiunilor de protest masive pe întreg teritoriul Republicii Moldova, iar la sfîrşitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie organizarea unei acţiuni de amploare în capitală.

Menţionăm că Partidul Socialiştilor a organizat acţiuni de protest în raioanele Căuşeni, Făleşti, Cahul, Drochia, Basarabeasca, Comrat. Socialiştii fac un apel către toţi cetăţenii de a ieşi la proteste deoarece numai astfel va putea fi demisă actuala guvernare oligarhică care sărăceşte şi batjocoreşte poporul.

Virginia Filip 06.09.2015 - 20:08

oameni buni, ce vremuri am ajuns sa traim? oamenii lui Dodon au ajuns sa protesteze? Ei care au furat si vor sa duca tara noastra la pierzanie? Indivizii acestia se pot numi europeni? Nu, cu siguranta sunt "sagetile" lui Putin si imprastie vrajba in tara.