SOCIALISTII AU PARTICIPAT LA MARSUL VICTORIEI ORGANIZAT IN ORASUL CHISINAU

Oameni din toate colțurile țării au venit în capitală ca să participe la tradiționalul Marș al Victoriei și să aducă omagiu eroilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Alături de locuitorii țării, către Memorialul “Eternitate” au mărșăluit și socialiștii conduși de președintele PSRM Zinaida Grecianîi.

În acest an, în capitala Moldovei, Marșul Victoriei a fost organizat de către Comitetul organizatoric Național “Victoria” sub egida Președintelui Republicii Moldova Igor Dodon. Evenimentul a fost unul fără apartenență de partid și s-a petrecut fără lozinci și drapele de partid.

Deja al doilea an consecutiv, concomitent cu Marșul Victoriei s-a petrecut și acțiunea “Regimentul Nemuritor”. Participanții la marș au purtat mîndri în mîini portretele rudelor sale care au luptat pentru eliberarea Patriei noastre din mîinile ocupanților fasciști.

Coloana formată din mii de oameni a pornit de la Teatrul de Operă și Balet. Pe parcurs se alăturau alți oameni. Potrivit unor participanți la Marș, în acest an numărul acestora a atins un record.

Președintele PSRM Zinaida Grecianîi a exprimat încrederea: marșul trecut este o altă dovadă că memoria Zilei Victoriei trăiește în inimile locuitorilor țării, și ea nu poate fi ștearsă. Ea a subliniat că astăzi o importanță deosebită o constituie susținerea puținilor veterani care locuiesc în țară.

“Președintele Republicii Moldova Igor Dodon a făcut o faptă demnă, a înmînat Ordinul Republicii celor 15 veterani. Această distincție nu este doar pentru cei 15 veterani, dar și pentru toți cei care au luptat pentru eliberarea țării noastre și întregii Europe de sub jugul fascist” a menționat Zinaida Grecianîi.

“Este cel mai grandios Marș al Victoriei din întreaga istorie a independenței Republicii Moldova. Astăzi alături de noi sînt zeci de mii de oameni, aceasta este cea mai frumoasă și de anvergură coloană” a menționat secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, deputatul Parlamentului RM Vlad Batrîncea.

Punctul final al Marșului a fost Memorialul “Eternitate” unde zeci de mii de participanți ai Marșului au depus flori la Focul veșnic și i-au comemorat pe eroi cu un minut de tăcere.

Sursa: socialistii.md