SOCIALISTII AU PARTICIPAT LA FORUMUL ECONOMIC DIN RUSIA CENTRALA SI LA IARMAROCUL DE LA KURSK

Delegația Republicii Moldova, în frunte cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al RM în Federația Rusă, Andrei Neguța a participat la cea de-a VII-a ediție a Forumului Economic din Rusia Centrală și la cea de-a XVIII ediție a Iarmarocului de la Kursk, care a avut loc pe 8 și 9 iunie curent, în orașul Kursk din Federația Rusă.

Din delegația Moldovei au mai făcut parte deputatul Adrian Lebedinschi, reprezentantul Comisiei societății civile pe lîngă președintele RM, Serghei Mișin, președinții raioanelor Ocnița și Basarabeasca, Vasile Romaniuc și Piotr Pușcari, reprezentanții diasporei moldovenești, comunitatea științifică, precum și antreprenori – producători agricoli.

Delegația Moldovei se află în Kursk la invitația Guvernatorului regiunii Kursk, Alexandr Mihailov.

La Iarmarocul din Kursk a fost prezentată o expoziție a produselor moldovenești, au fost încheiate acorduri între producătorii agricoli din Republica Moldova și regiunea Kursk cu privire la furnizarea produselor agricole, a răsadului. De asemenea, a fost încheiat un acord de cooperare între Universitatea Agrară de Stat din Moldova și Academia Agrară din Kursk.

În acest an Forumul Economic din Rusia Centrală din Kursk a adunat 2,5 mii de participanți din 30 de țări.

Sursa: socialistii.md