SOCIALISTII AU COMEMORAT VICTIMILE MARELUI RAZBOI PENTRU APARAREA PATRIEI

Pe 22 iunie, fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a depus flori la Complexul Memorial ”Eternitate” în memoria tragicului început al Marelui Război pentru Apărarea Patriei. În urmă cu 76 de ani, în dimineața zilei de duminică, 22 iunie 1941, trupele Germaniei naziste au atacat intreaga frontieră de vest a fostei Uniuni Sovietice, din care făcea parte și Moldova.

”Este o zi tragică, nu numai în istoria Moldovei, dar și în istoria fostelor republici sovietice. Trebuie să ne amintim de evenimentele petrecute în acele zile, astfel încît să nu se mai repete. Noi cinstim memoria celor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei“, a declarat secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, Vlad Batrîncea.

El a menționat că în ajun, la Complexul Memorial „Eternitate“, sub patronajul Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon au fost reînmormîntate osemintele a 60 de soldați din armata sovietică, care au murit în vara anului 1941, atunci cînd apărau orașul de invazia fascistă.

Sursa: socialistii.md

Nistor Grigore 26.06.2017 - 11:23

Acesti neo- comunisti sovietici, cu durere in suflet isi amintesc cum fosta lor tarisoara sovietica a fost atacata de nazistii care aveau ca scop aducerea Basarabiei alaturi de România. URSS-ul a dispărut dar nu si comunistii sovietici rataciti cu mintea, istoria si dorul socialist sovietic profund rusesc.