SOCIALISTII AU COMEMORAT EROII SOVIETICI CARE AU DECEDAT PENTRU ELIBERAREA MOLDOVEI DE FASCISM

Președintele Partidului Socialiștilor din RM Zinaida Greceanîi, deputați, consilieri municipali,activiști ai PSRM și ”Garda Tînără”, astăzi 24 august, în ziua aniversării a 74 ani de la Operațiunea Iași-Chișinău au depus flori la Complexul Memorial ”Eternitate” din Chișinău și au comemorat eroii sovietici căzuți în timpul eliberării Moldovei de sub cotropitorii fasciști.

- Fără a ne cunoaște trecutul, nu putem făuri viitorul. Generația de astăzi cu greu își imaginează cît efort și cîte sacrificii umane i-au costat pe tații, bunicii și străbunicii noștri această victorie și eliberarea Moldovei de sub ciuma fascistă. Noi trebuie să păstrăm adevărul despre evenimentele istorice pentru a educa generațiile viitoare bazîndu-ne pe exemplele strămoșilor noștri eroi, pentru a prețui și apăra Patria noastră.

Operațiunea Iași-Chișinău condusă de forțelor armate a URSS împotriva Germaniei naziste și a aliaților săi s-a desfășurat pe teritoriul Moldovei și a României în perioada 20-29 august 1944 și este una dintre cele mai reușite operațiuni sovietice din timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Scopul operațiunii a fost înfrîngerea unei mari grupări româno-germane și eliberarea Moldovei și retragerea României din război. Operațiunea s-a încheiat cu gloria Armatei Roșii, eliberarea Moldovei și înfrîngerea totală a inamicului.

Sursa: socialistii.md