SOCIALISTII AU CERUT SA SE ORGANIZEZE AUDIERI CU PRIVIRE LA ACTIVITATEA ILEGALA A CONSULULUI GENERAL AL ROMANIEI

Partidul Socialiștilor a cerut să se organizeze audieri cu privire la activitatea ilegală a consulului general al României la Bălți în cadrul sesiunii plenare din data de 1 Martie.

După cum a menționat deputatul PSRM, Grigore Novac, de la mijlocul lunii ianuarie a acestui an, consulul general al României la Bălți, Mihai Baciu, a început un „pelerinaj“ la nordul Moldovei, în cursul căreia s-a întîlnit cu reprezentanții autorităților locale și a făcut agitație pentru distrugerea statalității moldovenești, precum și a încercat să ofere mită reprezentaților autorităților locale, astfel încălcînd legea și Constituția Republicii Moldova și depășind împuternicirile sale.

„În special, acesta oferea o anumită sumă de bani pentru care aleșii locali să voteze așa-numita declarație de unire cu România. El a identificat, de asemenea, așa-numiții candidați pe circumscripții uninominale, în favoarea unuia dintre partidele politice din țară. În acest caz, cerem ca reprezentații Serviciului de Informații și Securitate și Ministerului de Interne, să facă lumină în această situație, pentru a evita tot felul de interpretări“, a spus deputatul socialiștilor.

Cerințele fracțiunii PSRM l-au indignat pe președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, care a început să-i insulte pe socialiști. Ca replică la cele spuse, deputatul Vlad Bătrîncea, i-a amintit domnului Ghimpu despre ”faptele sale glorioase”.

„Cînd afirmați că cetățenii au fost aduși la sărăcie, că nu sînt pensii, salarii și așa mai departe … Aceasta este vina dumneavoastră, ați fost membru al acestui Parlament, timp de 8 ani ați fost la putere, ați fost implicat în furturi și în fărădelegi, de aceea, astăzi, oamenii trăiesc așa cum trăiesc. Nu dați vina pe alții pentru că aveți o vină directă față de situația actuală a cetățenilor. Ar trebui să vă fie rușine”, a spus Vlad Bătrîncea.

Majoritatea parlamentară nu a sprijinit inițiativa socialiștilor.

Sursa: socialistii.md