SOCIALISTII AU CERUT CURTII CONSTITUTIONALE SA SE PRONUNTE ASUPRA LEGITIMITATII NUMIRII SILVIEI RADU IN FUNCTIA DE PRIMAR INTERIMAR AL CHISINAULUI

Astăzi, 9 noiembrie, deputații Partidului Socialiștilor, au depus la Curtea Constituțională contestarea privind numirea Silviei Radu în funcția de primar general interimar al municipiului Chișinău.

Potrivit șefului fracțiunii PSRM în Consiliul municipal Chișinău, Ion Ceban, această numire contrazice atît legile naționale, cît și cele internaționale. De asemenea, potrivit socialistului, au fost contestate unele articole din Legea privind statutul Municipiului Chișinău.

”Ghimpu s-a urcat pe ramura pe care și-a tăiat-o. În plus, nu excludem faptul că există un acord între liberali și democrați pentru al menține pe Dorin Chirtoacă în funcție”, a menționat Ceban.

Potrivit deputatului PSRM, Vasile Bolea, Nistor Grozavu îndeplinește în primul rînd atribuțiile viceprimarului, iar numirea primarului interimar nu este în competența sa.

”Toate încercările de a numi un viceprimar și apoi de a “încorona” primarul interimar fără consultarea Consiliului local – este un abuz de împuterniciri și o încălcare a legii și a normelor internaționale. Astăzi am cerut Curții Constituționale să se expună asupra articolului 17 din Legea privind statutul Municipiului Chișinău”, a menționat Bolea.

Sursa: socialistii.md