SOCIALISTII AU CERUT AUDIEREA PRIVIND RECALCULAREA TARIFELOR PENTRU CALDURA

Fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor din RM a cerut în cadrul primei ședințe a sesiunii toamnă – iarnă a organului legislativ audierea privind situația în domeniul energetic în pragul sezonului de încălzire, cît și motivele din care nu a avut loc recalcularea tarifelor pentru căldură, pentru anul 2018 după micșorarea prețului la gaze naturale.

Deputatul fracțiunii PSRM Radu Mudreac a venit cu propunerea de audiere a ministrului economiei și infrastructurii, dar și a directorului ANRE privind sectorul termo-energetic.

Radu Mudreac a amintit că la începutul anului 2018 a fost luată o hotărîre de a micșora prețul pentru gaze naturale cu 20%, drept rezultat a fost recalculat prețul pentru consumatorii finali, pentru ultimile 2 luni. Însă prețul pentru căldură a rămas la fel.

Socialistul a menționat că în perioada sesiunii primăvară – vară, fracțiunea PSRM de nenumărate ori a cerut audierea privind această problemă, așa cum cetățenii vin cu întrebări la acest subiect și își exprimă nemulțumirea la începutul sezonului de încălzire.

În pofida argumentelor, majoritatea parlamentară nu a susținut inițiativa socialiștilor.

Sursa: socialistii.md