Sobolanii au iesit la miting in centrul Chisinaului ca a ceara eliberarea lui Chirtoaca

”Plahotniuc, nu uita, șobolanii vor vota, însă nu pe dumneata!”

Vineri, 9 Iunie, zeci de batalioane de șobolani s-au mobilizat și au ocupat centrul Chișinăului. Aceste nevinovate ființe ale Domnului au organizat cel mai impresionant și numeros marș de protest care a avut loc vreodată după Declarația de Independență a Republicii Moldova. Acțiunea de protest s-a desfășurat sub denumirea de ”Șobolaniadă pînă în gaură de șarpe”. Protestele șobolanilor au fost prilejuite de reținerea neașteptată și cercetarea penală a Șobolanului Șef Dorin Chirtoacă. Marșul s-a desfășurat pașnic sub privirile apreciative ale cetățenilor și celor ale polițiștilor care vegheau ordinea derulării acestuia.

Potrivit Agenției  ”Șobolan Press”, numărul participanților s-a ridicat la circa 245.000, deși statisticile Poliției estimează că ar fi fost vorba doar de 210.000, iar cei de la ”ȘobolikaTV” au spus că n-au fost mai mulți de 150.000 de șobolani protestatari. Într-un glas, șobolanii au scandat lozinci ca: ”Libertate pentru Chirtoacă!”, ”Eliberați-l că nu mai avem ce ronțăi!”, ”Chirtoacă și șobolanii se luptă cu toți tiranii!”, ”Chirtoacă, Ghimpu și cu noi vrem gunoaiele-napoi!”.

Traseul marșului ”Șobolaniadei” a fost ales de așa manieră încît și celelalte făpturi ale Domnului, oamenii, să înțeleagă că șobolanilor le-a ajuns cuțitul la os, că nu mai pot fi duși cu cașcavalul, că nu mai pot fi manipulați, intimidați de o Justiție cîinoasă și plină de capcane pentru ei și că își vor țara înapoi. Astfel, în marșul lor sugestiv și pe alocuri amenințător pentru o guvernare de tip cîrtiță, șobolanii au pornit de la intersecția străzii Ismail cu b-dul Dimitrie Cantemir spre clădirea GBS a politbisnissmanului Vladimir Plahotniuc chițăind lozinci sugestive de tipul: ”Plahotniuc, nu uita, șobolanii vor vota, însă nu pe dumneata!”, ”Eliberează-l pe Chirtoacă, căci îți ronțăim partidul îndată!”

Purtătoarea de cuvinte a șobolanilor, Șobolina Zlotea, a declarat că oficialitățile Statului și coordonatorul și proprietarul acestuia nu au vrut să negocieze sau măcar să schimbe un chițăit cu liderii ”Șobolaniadei”, declarînd că, spre final, demonstranții au fost dispersați, maltratați, arestați și mulți dintre ei uciși cu o cruzime nedemnă de veacul în care trăim. Totodată, Șobolina Zlotea a declarat că liderii ”Șobolaniadei” au înaintat note de protest față de aceste atrocități și crime în masă tuturor ambasadelor occidentale de la Chișinău, UE, ONU și celor mai cunoscute și frecventate offshore-uri din lume. Prin aceste acțiuni criminale, autoritățile riscă să izoleze definitiv Republica Moldova de întreaga lume civilizată din cauza lezării criminale a drepturilor șobolanului din Primăria Chișinăului.

Virginia Filip 11.06.2017 - 18:57

Nu v-ati saturat sa fiti penibili, voi cei de la Moldova Suverana? Ceea ce scrieti voi tine mai degraba de o piese proasta de teatru, dar sub nici o forma de presa. Va erijati in judecatori si nu asta trebuie sa faca un ziarist de calitate. Dar voi considerati ca pumnul de bani dat de Dodon e mai valoros decat caracterul.