Slusari, ai dreptate, Sandu trebuie anchetata de Procuratura!

O abordare nevinovată a vinovaților

Marți, 5 Ianuarie 2021, procurorul general Alexandr Stoianoglo, într-o intervenție publică, pe înțelesul tuturor – proști, rău-voitori, politicieni și Maia Sandu –, a explicat clar, a dat de înțeles tuturor că Procuratura nu poate funcționa ca pe vremea lui Plahotniuc – să-i lege, la comandă politică, peste noapte, pe absolut toți cei bănuiți că au comis cele mai cumplite fărădelegi fără probe temeinice, ca să NU avem siguranța că vor înfunda pușcăria pentru ani grei, ca, astfel, să scape din cauza unor dovezi incomplete, mai ales că multe au fost ”șterse” din greu.

În dosare grele, așa cum sunt cele privitoare la furtul miliardului și înstrăinarea aeroportului, Procuratura nu poate rezolva într-un an ceia ce aceeași instituție, înainte de venirea lui Stoianoglo în fruntea ei, nu a putut finaliza din 2014 și pînă în 2019.

Tot Marți, imediat după declarațiile lui Stoianoglo, o întreagă pleiadă de ”politicieni bîlbîiți” în ale Justiției i-au și sărit în cap. Printre ei, s-a numărat și ”deputatul fermierilor pricepuți la toate” Alexandr Slusari, care, printre alte acuze aduse lui Stoianoglo, i-a reproșat că nu a finalizat inclusiv dosarul privitor la înstrăinarea ilicită a aeroportului. Ce-o fi vrut să spună și nu a avut curajul să rostească pînă la capăt Slusari? Vă spunem noi!

Ca să înțelegeți mai bine, vă reamintim că, inițial, PPDA și Slusari au atras PAS și pe Maia Sandu în ”coaliția protestatară” a fermierilor prin care s-a cerut demisia de onoare a Guvernului Chicu. Într-un final, Guvernul Chicu și-a dat demisia de onoare, iar PAS și Maia Sandu au ajuns de rîsul lumii: acuză Guvernul demisionar de lașitate și dezertate! De rîsul proștilor în fața diplomelor lor universitare! Unu la zero pentru PPDA în meciul cu PAS!

Marți, Slusari, sugestiv, adică fără să spună lucrurilor pe nume direct, acuzîndu-l, chipurile, pe Soianoglo, este revoltat, în realitatea nespusă, că Maia Sandu nu a intrat încă în rahatul penal pe care-l merită. Iată și de ce! Pentru ca Procuratura să finalizeze dosarele privind furtul miliardului, instituția este obligată să o ancheteze, în calitate de complice politic, inclusiv și pe Maia Sandu. Procuratura este nevoită să afle dacă Sandu a fost cointeresată nu doar politic că a vota pentru acoperirea furtului miliardului cu bani din buzunarele noastre, dar și pentru vinderea ilicită a aeroportului! Voturile ei, pentru care există probe filmate, să nu uităm, au fost acordate atunci cînd era protejată politic de Filat și Plahotniuc.

Cam asta credem că a vrut să sugereze Slusari cînd l-a atacat nedemn și ”cu acoperire politică de avertisment” pe Stoianoglo! (M. Conțiu)