SLOVACIA VA SPRIJINI R. MOLDOVA ÎN PROCESUL DE INTEGRARE EUROPEANĂ

În cadrul vizitei de lucru la Bratislava cu prilejul desfăşurării celei de-a VIII-a ediţii a Conferinţei de securitate Globsec (18-20 aprilie), viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut, pe 18 aprilie, o întrevedere cu secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Europene al Slovaciei, Peter Javorčík, a relatat Direcţia mass-media şi relaţii cu publicul de la MAEIE.

În cadrul întrevederii, oficialii au abordat perspectivele dialogului politic bilateral, evoluţiile procesului de integrare europeană a Republicii Moldova, inclusiv finalizarea negocierilor şi parafarea Acordului de Asociere RM-UE şi Zona de Comerţ Liber şi Aprofundat cu Uniunea Europeană.

Viceministrul Natalia Gherman a salutat decizia Guvernului slovac de a deschide Ambasada Republicii Slovace la Chişinău în iunie anul curent şi a subliniat rolul important al Slovaciei în susţinerea vocaţiei europene a Republicii Moldova. La rîndul său, secretarul de stat Peter Javorčík a reconfirmat sprijinul Slovaciei pentru eforturile Republicii Moldova de integrare europeană, încurajînd continuarea reformelor democratice.

Întîlnirea a prilejuit şi un schimb de opinii vizînd organizarea primei şedinţe a comisiei interguvernamentale de cooperare comercial-economică şi celei de integrare europeană, în luna iunie anul curent, la Chişinău.