SITUATIE GRAVA PE DRUMURILE DIN TARA: AVERTISMENTUL INP

Realitate sumbră – iată care este principala cauză a accidentelor care se produc pe drumurile din țară.

Inspectoratul Național de Patrulare vine cu un mesaj dur pentru șoferii inconștienți, care pun în pericol viața lor și a celorlalți participanți la trafic.

Potrivit polițiștilor de patrulare, viteza excesivă este principala cauză a producerii accidentelor rutiere

”Nimic nu justifică comportamentul șoferilor iubitori de viteză, și nimic nu poate fi argumentat atît timp cît este vorba de viața participanților la trafic”, subliniază aceștia.

Cifrele sînt de-a dreptul alarmante: doar de la începutul acestui an, din cauza vitezei neadecvate situației rutiere au avut loc 227 de accidente rutiere, soldate cu 290 de persoane traumatizate și 30 decedate.

”Noi vă arătăm realitatea. O realitate sumbră în care vieți omenești se pierd din cauza șoferilor vitezomani”, atenționează INP.

Totodată, inspectorii de patrulare vin cu mai multe sfaturi pentru conducătorii auto. Aceștia sînt îndemnați să aibă întotdeauna cuplată centura de siguranță și să circule cu viteză redusă, îndeosebi pe sectoarele de drum în curbă și în condiții de carosabil ud, ploaie și vizibilitate scăzut.

De asemenea, șoferii trebuie să păstreze o distanță suficient de mare față de vehiculele din față, astfel încît, la nevoie, să puteți frîna în siguranță. Orice manevră în trafic trebuie efectuată doar după o temeinică asigurare.

Sursa: sputnik.md