SITUATIA DIN R. MOLDOVA, LA ORDINEA ZILEI IN CADRUL CONFERINTEI INTERNATIONALE DE SECURITATE DE LA MUNCHEN, UNDE-I INVITAT SI PRESEDINTELE DODON

Astăzi, la Conferința Internațională de Securitate, care se desfășoară la München, Preşedintele Igor Dodon a avut consultări informale în cadrul unei mese rotunde dedicate situației din Republica Moldova.

Preşedintele Igor Dodon: „Am reiterat poziția că șansa pentru dezvoltarea Republicii Moldova ar putea fi realizată doar cu condiția susținerii unei politici externe echilibrate, cu menținerea și consolidarea principiului privind neutralitatea permanentă, cu alte cuvinte prin realizarea concepției „și... și...”, dar nu „sau... sau...” în raport cu Moldova. În context, am prezentat tezele principale ale Conceptului „Pachetul comprehensiv pentru Moldova”, reiterînd intenția de a continua eforturile întru realizarea principiilor expuse în acest document. După încheierea lucrărilor mesei rotunde, planific să am întrevederi bilaterale cu liderii din străinătate, precum și să continuăm consultările informale pe platforma conferinței de la München, unde un Președinte al RM nu a mai participat din anul 2007”.

Virginia Filip 16.02.2019 - 19:45

Asa si? Concret ce a facut Dodon? In afara de a citi un text, facut de unul dintre consilieri, cum s-a finalizat aceasta intalnire? Sau a mai bifat una, ca sa mai echilibreze balanta si sa nu apara mereu ca merge doar in Rusia sa se intalneasca cu Putin.