SIS VA RAPORTA PRIVIND DUBLA IDENTITATE A UNOR POLITICIENI

Președintele Igor Dodon a solicitat informații în scris de la Serviciul de Informații și Securitate referitor la subiectul dublei identități în cazul unor politicieni. Detaliile vor fi prezentate la ședința Consiliul Suprem de Securitate.

„Trebuie să vedem cine a permis să apară cîteva identități ale unor politicieni, în baza la ce, baza legală care a fost, argumentele și să se ocupe organele care au dreptul să se ocupe în acest sens”, a spus președintele, luni, răspunzînd la întrebările jurnaliștilor.

Fostul președinte al Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, deputatul Chiril Moțpan, a spus anterior că fostul lider al PDM, Vlad Plahotniuc, deține dublă identitate în Republica Moldova. Acesta ar avea documente cu imaginea lui, dar cu alte nume, prenume, data nașterii și reședință.

Procuratura Anticorupție a pornit, la 29 octombrie, o cauză penală pe faptul obținerii de către fostul lider al PDM, Vlad Plahotniuc, a celui de-al doilea pașaport al Republicii Moldova, unde are o altă identitate.

Sursa: IPN