Simona Halep este noua regina de la Wimbledon

Simona Halep a devenit prima românca ce a cîştigat titlul la Wimbledon, iar noua campioană a turneului britanic a oferit, la finalul meciului cu Serena Williams, primele reacţii. Românca a cîştigat în două seturi împotriva sportivei din SUA, în sub o oră de joc, 55 de minute, scor 6-2, 6-2, iar la final a primit aplauze la scenă deschisă din partea celor prezenţi pe terenul central de la Wimbledon. 

Halep a recunoscut că a fost cel mai bun meci făcut din cariera sa, a recunoscut ce i-a transmis mama sa cînd era mică, dar şi cum a devenit campioană la Wimbledon, pe iarbă, deşi nu e suprafaţa sa preferată: "Niciodată nu am jucat un meci mai bun. A fost cel mai bun meci. Am lucrat mult pentru a ajunge aici, pentru a juca în faţa Curţii Regale. Am avut emoţii înainte de meci, dar am ştiut că nu e timp de așa ceva. Am intrat pe teren şi am dat tot ce am putut. E ceva special şi nu voi uita niciodată această zi. A fost visul mamei mele, spuneau că dacă vreau să fac ceva în tenis, trebuie să cîştig Wimbledon. Îi mulţumesc mamei mele!

Am lucrat mult pentru a schimba planul de joc, nu a fost uşor, aici nu prea pot alerga la fel de mult, dar am început să simt jocul, să ştiu ce să fac cu mingea. Abia aştept să mă întorc la anul. Părinţilor, familie... Vă mulţumesc! Nu aş fi aici fără voi. Fără voi, nici nu m-aş fi născut (n.r. - rîde). Echipei mele, lui Darren Cahill! Vă mulţumesc mult! Aş vrea să-i mulţumesc ţării mele, pentru că mă susţine oriunde aş juca! A fost uimitor! Vă mulţumesc! Le mulţumesc şi celor din familia Regală! A fost o onoare să cîştig la Wimbledon!", a declarat Simona Halep, la finalul meciului cu Serena Williams.