SIMBATA SEARA, LA CHISINAU, VA FI ADUSA LUMINA SFINTA DE LA IERUSALIM

Este al 17-lea an consecutiv cînd în țara noastră va fi adus Focul Haric. O delegație a Mitropoliei Moldovei, condusă de ÎPS Mitropolit Vladimir, va merge în Țara Sfîntă, la Biserica Sfîntului Mormînt din Ierusalim, de unde va lua Lumina Sfîntă.

Lumina Sfîntă de la Ierusalim va ajunge şi în acest an în Republica Moldova. Vineri, 26 aprilie, o delegație a Mitropoliei Moldovei, condusă de ÎPS Mitropolit Vladimir, va merge în Țara Sfîntă, la Biserica Sfîntului Mormînt din Ierusalim, de unde va lua Focul Haric.

Din delegație vor face parte patru clerici, care vor zbura spre Tel-Aviv cu o cursă regulată. Este al 17-lea an consecutiv cînd în țara noastră va fi adus Focul Haric.

Sîmbătă dimineaţa, 27 aprilie, delegația Mitropoliei Moldovei se va deplasa în oraşul vechi, Cetatea Ierusalimului, la mormîntul Mîntuitorului, unde conform tradiţiei, se aprinde Lumina Sfîntă, în jurul orei 14.00. Sîmbătă seara, în jurul orei 20.00, Lumina Sfîntă va fi adusă, în faţa Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” din Chișinău, unde va fi împărțită credincioșilor.

De secole, Sfînta Lumină este considerată un miracol al Ortodoxiei. După ce Mîntuitorul Hristos a fost înmormîntat, o lumină puternică a spart piatra şi, de atunci, Focul Divin se aprinde pe mormîntul lui Hristos de fiecare dată, în timpul vecerniei din Sîmbăta Mare.

Sursa: sputnik.md