SIGURANTA SUSPECTA A LUI PLAHOTNIUC CA VA CISTIGA ALEGERILE

Pînă şi Năstase va trebui să-i dea dreptate lui Dodon

În ziua de 25 Ianuarie, PDM a dat startul campaniei electorale. De fapt Vladimir Plahotniuc şi-a dat start propriei campanii electorale personale sub acoperirea politică a unui partid marionetă. Analizîndu-i discursul ţinut în faţa persoanelor captive obligate să-l asculte, înţelegem şi mai bine că moldovenii trebuie să se înfricoşeze la gîndul că acest om-partid-Stat nu va renunţa democratic la Putere cu nici un chip. Este din ce în ce mai clar că el consideră că Republica Moldova este deja proprietatea lui personală. Are deja certitudinea că poate decide cum vrea soarta alegerilor parlamentare. În primul rînd, se bazează pe complicitatea criminală a guvernanţilor de la Bucureşti, care sînt cointeresaţi ca Republica Moldova să rămînă un Stat mafiot, un paradis fiscal pentru nelegiuiţi. Dacă cei din România sfidează UE, în calitate de membră, de ce n-ar face-o şi el în numele Republicii Moldova, care nu-i membră a UE?

În al doilea rînd, certitudinea lui Plahotniuc este alimentată şi de îngăduinţa sau neputinţa fatală a Occidentului, care pare să-şi fi însuşit concluzia politicienilor români complici – „ce să facem, domnule, nu avem cu cine altcineva discuta, el este cel care are Puterea!?” Nu se vede că Occidentul a evitat să pună în discuţie sau să condamne dur modul fraudulos şi nedemocratic în care PDM-Plahotniuc şi-a proclamat propria-i guvernare? Nu se vede că Occidentul a înghiţit birocratic practica banditească prin care Guvernul şi Parlamentul subordonate lui Plahotniuc au sfidat toate recomandările UE din ultimii ani? UE a sistat asistenţa financiară pentru Moldova. „Ei, şi? Mă descurc eu cu blegii de moldoveni”, şi-o fi zis cu cinism Plahotniuc.

Din discursul său de la lansarea PDM în campania electorală, selectăm doar cîteva afirmaţii extrem de semnificative. „Intrăm în această campanie cu fruntea sus, cu convingerea că pentru noi vorbesc faptele, nu vorbele. PDM își va continua după alegeri mandatul de guvernare”, a declarat oligarhul.

„Cu fruntea sus” în faţa unui popor deja incapabil de revolte autentice oricît de biciuit ar fi! „Cu fruntea sus” unul care şi-a instalat un Guvern servil în miez de noapte, ca hoţii, fără un program de guvernare dezbătut în Parlament! „Cu fruntea sus” un partid minoritar, neales de popor ca să guverneze, dar care şi-a obţinut o majoritate parlamentară prin şantaj şi bănuite cumpărări de deputaţi! „Pentru PDM, vorbesc faptele, nu vorbele”. Aşa-i! Fapte, nu vorbe sînt furtul miliardului, neprinderea intenţionată a hoţilor şi nerecuperarea lui, dar mai ales instaurarea unei conspiraţii a tăcerii în această privinţă! Fapte, nu vorbe sînt furtul aeroportului, privatizarea dubioasă a Air Moldova şi celelalte!

„PD își va continua după alegeri mandatul de guvernare”, a spus-o aproape ca pe o ameninţare Plahotniuc. Această afirmaţie trufaşă, care ascunde reala megalomanie şi beţie a Puterii de care suferă, precum şi teama pe care o are faţă de ceea ce l-ar aştepta dacă pierde controlul asupra ţării, demonstrează că el are certitudinea, că ştie foarte precis cum şi cît va frauda alegerile. Plahotniuc nu este omul jumătăţilor de măsură. Veţi vedea!

„Nu ne-am învățat să gestionăm timpul de afară, o vom face și pe asta”, a spus parcă în glumă Plahotniuc, iar noi ne aducem aminte de demenţa împăratului roman Caligula, care era obsedat să aibă sub control Luna de pe Cer, care şi-a făcut calul senator, aşa cum Plahotniuc l-a făcut deputat pe Ţuţu, care a sfîrşit la fel cum o sfîrşesc toţi cei care se cred stăpînii Timpului şi ai Pămîntului.

„Drumul pe care l-am parcurs în acești trei ani este drumul cel bun. Moldova nu-și mai poate permite din nou experimente politice dubioase și să se piardă iar în sărăcie”, a mai spus Plahotniuc! Ha-ha-ha!!! Experimente politice dubioase? Păi, în toată istoria acestei convulsive ţări, a existat vreun experiment politic mai dubios decît cel dirijat de Plahotniuc de cînd a pus stăpînire pe ţară??? „…Şi să se piardă iar în sărăcie”? Observaţi ce construcţie de şmecher mafiot! Cu alte cuvinte, el nu permite ca Moldova „să se piardă IAR în sărăcie”, dorind ca naivul de moldovean, oricît de zdrenţuit şi flămînd ar fi, să-şi imagineze că pînă la venirea lui Plahotniuc la Putere el trăia în sărăcie, iar acum o duce bine, motiv pentru care oligarhul nu va permite să devină IAR SĂRAC. Observaţi că parcă le vorbeşte proştilor!

Fireşte că Plahotniuc a „alintat” şi opoziţia, spunînd: „Priviți ce se face pe dreapta sau pe stânga. Opoziția nu are oferte clare de guvernare, nu are program clar de guvernare. Deja își deplânge rezultatul electoral anticipat, mic pe care ei știu că o să-l aibă. Cetățenii îi vor sancționa pentru un asemenea comportament, pentru că nu cu bocete se guvernează. Fac apel către toți candidații, indiferent de partidul din care fac parte, să se abțină de la falsuri și manipulări”, a mai spus proprietarul PDM. Ca un stăpîn ce se doreşte etern, chiar dacă nu a avut şi nu are nici un program de guvernare, Plahotniuc îşi imaginează că şi toţi ceilalţi oponenţi politici ai lui sînt la fel de aventurieri ca şi el. E drept că pe segmentul de dreapta sînt din belşug! Observaţi că atunci cînd el spune că „opoziţia îşi deplînge deja REZULTATUL MIC” în alegeri, ne dă certitudinea că el deja a şi stabilit ce rezultate vor avea partidele de opoziţie, rezultate care vor fi „oferite” de el prin fraudarea alegerilor în favoarea sa. Culmea cinismului: toată lumea informată ştie că fraudarea alegerilor va avea loc sub directa sa îndrumare, dar tot el este cel care face apel la ceilalţi „să se abţină de la falsuri şi manipulări”! Ştiţi povestea cu hoţul care strigă „hoţii!”

Acum înţelegeţi de ce Igor Dodon a tot vorbit despre iminenţa unor proteste post- electorale şi alegeri anticipate? Va înţelege atunci Andrei Năstase cît a greşit cînd şi-a privatizat, strict pentru el, o iluzorie luptă anti-oligarhică, preferînd să devină potrivnicul lui Dodon în aceeaşi luptă? Va înţelege Năstase că ideologiile de partid autentice oricît de contrare ar fi trebuie să fie aliate împotriva mafiei, oligarhiei şi a uzurpatorilor puterii în Stat?

Mihai CONŢIU

Virginia Filip 05.02.2019 - 16:40

Certitudinea lui Plahotniuc vine din faptul ca are bani si crede ca poate cumpara orice si pe oricine. Pacat, ca in Repuvlica Moldova, in anul 2019, inca mai exista aceasta gandire. Pe noi, cei care mergem la vot, Plahotniuc nu ne poate cumpara.