SI LA 90 DE ANI POTI RAMINE ACTIV

În primăvara anului curent, Grigore Prepeliţa din Briceni a împlinit 90 de ani. Cu acest prilej îi adresăm veteranului multe felicitări, care poate fi invidiat pentru energie, activism, dorinţa de a fi de folos localităţii, în ciuda vîrstei înaintate. Atunci cînd Primăria oraşului a anunţat o campanie pentru amenajarea zonei de agrement, domnul Prepeliţa printre primii a venit la ajutor, cerînd să-i fie distribuit un teren de lucru şi material săditor. Domnia sa a sădit de sine stătător mai mulţi copaci şi acum este printre puţinii care vine cu regularitate la locul plantării şi are grijă de arbori.

Grigore Prepeliţa locuieşte într-un bloc cu mai multe apartamente într-un vechi sector din oraş. S-ar părea că nu-l împiedică nimic să stea fără griji pe banca din faţa casei, cum procedează mai mulţi pensionari, chiar şi mai tineri. Însă venerabilul domn nu poate sta fără treabă: în preajma blocului el a creat un mic teren agricol, a sădit flori, zmeură, spre bucuria tuturor locatarilor.

Dacă fiecare ar fi plantat cîte-un pom de care să aibă şi grijă ulterior, ar fi semănat flori, atunci cît de frumos ar fi oraşul?! Din păcate, Grigore Prepeliţa este singurul care îşi bate capul de aspectul localităţii, fiind de nenumărate ori observat cum coseşte buruienile pe strada Independenţii din Briceni, fără să-i iasă măcar cineva din locatarii blocurilor învecinate în ajutor. Aşa şi s-a isprăvit singur cu lucrul.

Însuşi veteranul mai speră că vreodată vor fi reabilitate fostele „patrule verzi”, iar oamenii vor fi deprinşi de mici să planteze copaci şi vor avea grijă de natură, din proprie iniţiativă, la chemarea inimii şi nu cea a primăriei.