SFIDARILE DESANTATE ALE DOMNICAI MANOLE

Președinta CC, o îmbuibată tot mai nesătulă între milioane de oameni sărmani

De cînd a intrat sub protecție prezidențială, Domnica Manole, președinta Curții Constituționale (CC), și-a pierdut orice urmă de bun-simț nu doar justițiabil, ci și social. Pentru ea și complicii ei constituționaliști doar statutul lor privilegiat contează. Restul moldovenilor pot să și crape de foame. Orice om cu bun simț elementar care se află într-o funcție publică, pentru care este plătit din banii contribuabililor, atunci cînd își dorește un privilegiu oarecare, în primul rînd el trebuie să-l pună în balanță cu ”privilegiile” mărunte ale moldovenilor care-i plătesc lui un salariu mare. Nu e și cazul Domnicăi Manole, care deja s-a ”injectat” cu stilul trufaș, tîmp-arogant și îmbuibat al clanului politic numit PAS din jurul ”reginei ostro-Hoților” Maiei Sandu.

Recent, am citit despre niște ”doleanțe” ale Domnicăi Manole în urma cărora oricărui om cinstit, din instinct absolut justificabil, îi vine să pună mîna pe par și s-o alunge din Țară, să se ducă în Italia să spele babele de acolo la fund! Domnica Manole, într-o declarație făcută pentru o publicație franceză, spune: „…cred că ar trebui extins mandatul judecătorilor constituționali de la șase ani la nouă, cu imposibilitatea de a deține un al doilea mandat. Deși, în mod tradițional, mandatul pe viață – cum este cel al judecătorilor Curții Supreme a Statelor Unite ale Americii – este asociat cu o mai mare independență, mandatul de nouă ani ar atenua impresia judecătorului constituțional că i se sfîrșește mandatul, deși abia și-a încheiat perioada de acomodare la Curte”.

Cu alte cuvinte, Manole ar avea nevoie să stea la CC timp de nouă ani ”ca să se acomodeze”. Culmea impertinenței e că ea face și o paralelă nerușinată cu mandatele judecătorilor din SUA! Să nu vă mire dacă nu i se va îndeplini această doleanță dacă Maia Sandu o să găsească vreo portiță, indiferent cît de ilegală ar fi. Asta pentru că Sandu are nevoie de Manole la CC în iluzia dobîndirii a încă unui mandat prezidențial!

Nerușinarea Domnicăi Manole atinge cotele cele mai înalte ale insultării efective a întregului popor prin următoarea declarație: „O altă problemă din perspectiva independenței funcționale a Curții o constituie salarizarea insuficientă a funcționarilor și a judecătorilor ei, prin raportare la, cel puțin, omologii lor din statele vecine Republicii Moldova. Cred că aici este loc de mai bine și reiterez că am întreprins măsuri în această direcție, semnalîndu-le problema factorilor de decizie de la nivel parlamentar și guvernamental”.

Auziți cum formulează: salarizarea ei și a colegilor să corespundă CEL PUȚIN celor a omologilor din Statele vecine, sugerînd, în fond, că ar vrea un salariu ca al celor din Germania ori SUA.

Iată de ce afirm că e vorba despre nerușinare crasă la Manole, dar și de o desconsiderare cinică față de nivelul de trai al celor de pe spatele cărora este plătită împărătește și vrea tot mai mult:

Președinta CC, Domnica Manole, ridică un salariu lunar de puțin peste 44 de mii de lei și o pensie de aproape 22 de mii de lei. Datele se conțin în Declarația de avere și interese personale depusă de Manole la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) pentru anul 2020. Potrivit documentului, însumat, Domnica Manole ar ridica lunar circa 66 de mii de lei. Pe lîngă salariul de bază și pensie, Domnica Manole indică și o îndemnizație de la Casa Națională de Asigurări Sociale în sumă de 11 674 de lei.

Manole declară și un teren de pămînt, o construcție de 18 metri pătrați, un garaj, un apartament și două automobile. Totodată, președinta CC, indică în Declarația de avere și interese personale și o cotă parte în trei întreprinderi de unde ridică mici salarii.

Sunt mii și mii de oameni care au pensii de o mie de lei pe lună. Astfel, acești oameni cîștigă în cinci ani și jumătate cît cîștigă Manole într-o singură lună! Sunt mii și mii de oameni care au pensii de două mii de lei pe lună. Acești oameni cîștigă în doi ani și nouă luni cît cîștigă Manole într-o lună! Există profesori și medici cu salarii de maxim 5.000 de lei pe lună, iar Manole cîștigă pe lună cît încasează acești oameni într-un an și o lună. Spre deosebire de Domnica Manole, toți acești oameni nu au construcții în lucru, cîte două autoturisme, cote parte la diferite întreprinderi de la care să ridice ”mici salarii”, nu au ”intrare” la Președinție etc.

Între timp, moldovenii sărăcesc din ce în ce mai mult din cauza prețurilor care cresc de la o zi la alta, dar și din cauza taxelor și impozitelor tot mai mari pentru a ajunge ca să crească salariile tot mai uriașe ale unora ca Domnica Manole.

Acestea sunt salariile crescute promise de Maia Sandu! Salarii crescute pentru moldoveni ca Domnica Manole și ciracii ei. Ei sunt cei mai ”necăjiți, nevoiași” moldoveni, căci au palate uriașe în care locuiesc și mașini scumpe a căror întreținere costă o groază de bani! Așa că, dragi amărîți moldoveni, construiți-vă palate luxoase, cumpărați-vă mașini de lux dacă vreți ca Sandu să vă promită și vouă venituri lunare de 66 de mii de lei! Pe ce să cheltuiți acești bani dacă aveți doar niște modeste case la țară sau cîte un biet apartament la bloc în oraș?

Mihai CONȚIU

01.03.24 - 00:52
01.03.24 - 13:17
01.03.24 - 13:18
01.03.24 - 13:20
01.03.24 - 13:19
05.03.24 - 18:52
06.03.24 - 00:34
07.03.24 - 00:42
01.03.24 - 00:46
05.03.24 - 01:06
08.03.24 - 20:46
08.03.24 - 12:11
09.03.24 - 11:41
09.03.24 - 11:42
01.03.24 - 00:40