SFAT INCREDIBIL

"Nu spălaţi carnea de pui înainte de a o găti"


O campanie de sănătate din SUA încearcă să explice şi să popularizeze faptul că nu trebuie să spălăm carnea de pui înainte de a o găti, pentru că nu ne-ar face bine ba, dimpotrivă, ar ajuta la răspîndirea microbilor.

Spălatul cărnii de pui înainte de a o găti ar putea creşte şansele de a răspîndi bacterii dăunătoare, cum este salmonella, în toată bucătăria, scrie NPR

Cercetătorii de la Universitatea din Drexel au realizat o scurtă animaţie, pentru a le explica oamenilor de ce nu e bine să spele puiul. Studiile făcute de cercetători au demonstrat că bacteria prezentă pe carne poate zbura prin aer şi ajunge la distanţe de pînă la trei metri depărtare de locul în care carnea a fost spălată. Pentru a ucide bacteriile prezente pe carne e suficient, spun experţii, să gătim carnea aşa cum trebuie şi, important, să păstrăm ustensilele şi suprafeţele de lucru extrem de curate.

 

 

 

 

02.04.24 - 12:28
03.04.24 - 13:44
03.04.24 - 13:42
01.04.24 - 12:39
05.04.24 - 19:01
01.04.24 - 12:46
07.04.24 - 00:04
05.04.24 - 17:10
05.04.24 - 17:10
09.04.24 - 12:16
09.04.24 - 12:15
06.04.24 - 13:48
05.04.24 - 17:07
07.04.24 - 00:09
09.04.24 - 00:59