SENATORI AMERICANI: SUA SPRIJINĂ EFORTURILE DE MODERNIZARE A REPUBLICII MOLDOVA

Senatorii americani John McCain şi Ron Johnson şi-au declarat sprijinul pentru democraţia, suveranitatea, integritatea teritorială, precum şi pentru diversitatea instituţiilor mass-media din Republica Moldova. Oficialii au avut o întrevedere cu liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, care efectuează o vizită în SUA,

Potrivit unui comunicat de presă al PLDM, subiectele discutate au vizat parcursul european al Republicii Moldova şi situaţia din regiune. Senatorii SUA şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu evenimentele din Ucraina şi impactul pe care acestea l-ar putea avea asupra regiunii.

La fel, interlocutorii au abordat tema viitoarelor alegeri parlamentare din Republica Moldova. Senatorii au apreciat faptul că liderul PLDM vizitează Washington-ul într-o perioadă importantă, cînd în SUA au loc dezbateri în susţinerea regiunii în care se află şi Moldova.

În perioada vizitei liderului liberal-democrat, în SUA s-a aflat şi preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko. Acesta a declarat în faţa senatorilor americani că Ucraina are nevoie de arme americane letale şi neletale, nu pentru război, ci pentru a descuraja agresorul. De asemenea, preşedintele statului vecin a adăugat că Ucraina are nevoie de sprijinul SUA nu pentru politicienii ei, ci pentru tinerii şi tinerele care luptă cu arma în mînă pentru libertate, democraţie şi pentru Europa.

Sursa: IPN