SEFUL STATULUI SOLICITA INSTITUTIILOR EUROPENE SA SUSTINA CETATENII MOLDOVENI SI NU PARTIDELE

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a solicitat astăzi, în cadrul discursului său de la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, ca instituțiile europene să susțină cetățenii moldoveni și nu partidele.

„Îmi doresc ca Moldova să nu mai fie catalogată ca fiind prorusă, proeuropeană, proamericană, ori proromânească. Noi avem cetățeni care în același timp pot susține toate aceste direcții, ori niciuna. Este mai important să îmbrățișăm valorile democratice, nu să generăm stereotipuri geopolitice”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului a precizat că are drept scop unirea tuturor cetățenilor și dorește să combată “divizarea geopolitică falsă, creată de partide politice în goana lor pentru a obține un segment de electorat pe care să-l controleze exclusiv”.

Dodon a subliniat că a fi pro-european „nu înseamnă doar a fi atașat politic la un grup politic european, dar înseamnă, capacitatea de a prelua și implementa în Republica Moldova valorile europene”. El a solicitat instituțiilor europene să nu mai dea cecuri în alb niciunui partid politic din Republica Moldova.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, întreprinde o vizită de lucru la Strasbourg. Șeful statului va avea întrevederi cu conducerea Consiliului Europei, PACE, a Comisiei de la Veneția și a Curții Europene a Drepturilor Omului, precum și cu corpul diplomatic acreditat pe lîngă Consiliul Europei.

Sursa: Moldpres