SEFUL STATULUI S-A INTILNIT CU GRUP DE REPREZENTANTI DE VIRF AI COMUNITATII ACADEMICE DIN EUROPA OCCIDENTALA SI RUSIA

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu un grup de reprezentanți de vîrf ai comunității academice din Europa occidentală și Rusia, experți în economie, geopolitică, relații internaționale și cultură din Rusia, Franța, Marea Britanie, Georgia - participanți ai conferinței internaționale „Capitalismul financiar și alternativele acestuia pentru secolul XXI. Contribuții la a 4-a Teorie Economică”, care se desfășoară la Chișinău.

Părțile au făcut un schimb de opinii privind politica regională. Șeful statului a salutat organizarea unor asemenea Conferințe importante la noi în Moldova care sporesc prestigiul țării noastre pe plan extern și oferă răspunsuri la multe întrebări de interes major pentru societate.

Președintele a menționat că este dispus să susțină organizarea următoarei ediții a forumului în unul din orașele Moldovei pe subiecte de maximă importanță pentru țara noastră, dar și comunitatea internațională: de la statalitate, neutralitate, noi modele de relansare economică și pînă la dezvoltarea capacităților de atragere a turiștilor.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova