SEFUL STATULUI S-A FAMILIARIZAT CU ACTIVITATEA ZONEI ECONOMICE LIBERE „UNGHENI”

Agenda de lucru a președintelui Igor Dodon la Ungheni a inclus o vizită la Zona Economică liberă „Ungheni”. Șeful statului a vizitat întreprinderea ÎCS „Lear Corporation” SRL, producător de echipamente pentru autovehicule, unitate economică care activează aici cu succes și înregistrează o creștere constantă a volumului de producere.

ZEL „Ungheni - BUSINESS” are o amplasare geografică favorabilă, fiind situată în partea centrală de Vest a Republicii Moldova, la intersecția celor mai importante căi rutiere care ne leagă de România, CSI şi ţările europene. Obiectivele strategice ale administrației sînt: atragerea investițiilor autohtone şi străine; crearea condițiilor favorabile pentru rezidenți; dezvoltarea strategică a zonei; aplicarea experienței avansate în domeniul managementului ș.a.

Igor Dodon consideră că dezvoltarea zonelor economice libere este un obiectiv major, care necesită valorificare maximă în vederea atragerii investitorilor, dinamizării economiei și complexului industrial, precum și creării noilor locuri de muncă.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova