SEFUL STATULUI S-A FAMILIARIZAT CU ACTIVITATEA A DOI AGENTI ECONOMICI DIN RAIONUL CAHUL

Președintele Igor Dodon se află într-o vizită de lucru în raionale de sud ale țării. Astăzi, șeful statului s-a familiarizat cu activitatea a doi agenţi economici din raionul Cahul.

Primul a fost fabrica de producere a brînzelelor, fondată în anul 1994, de către Consiliul Raional.

"Astăzi, întreprinderea se confruntă cu dificultăţi, acumulînd datorii faţă de furnizorii de materie primă şi bugetul local, din care cauză planul de producţie este realizat în proporţie de doar 10%. Reieşind din situaţia creată, am menţionat că voi acorda întreprinderii susţinere din partea statului", a menționat Igor Dodon.

Cel de-al doilea agent economic a fost SRL Nadslavit, specializată în cultivarea grîului, orzului, porumbului, florii soarelui, rapiţei, precum şi a legumelor.

"Se preconizează majorarea suprafeţelor însămînţate şi asigurarea sistemului de irigare pe o suprafaţă de aproximativ 2000 de hectare. Totodată, această gospodărie ţărănească se confruntă cu mai multe probleme, una din ele fiind - inundaţiile frecvente a semănăturilor din cauza revărsărilor rîului Prut. Am dat asigurări că vom oferi ajutor acestei gospodării, subliniind că susţinerea sectorului agricol este una din priorităţile conducerii ţării", a conchis președintele.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova