SEFUL STATULUI INTREPRINDE O SCURTA VIZITA DE LUCRU IN MAREA BRITANIE

La invitația domnului Arcadii Dvorkovici, noul președinte al Federației Mondiale de Șah (FIDE) (candidatura căruia a fost susținută și de Republica Moldova), Președintele Republicii Moldova, președintele Federației de Șah din Moldova, Igor Dodon, întreprinde o scurtă vizită de lucru în Marea Britanie, unde va participa la ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial de Șah. Vizita delegației moldovenești se desfășoară cu suportul FIDE.

De asemenea, la Londra, Igor Dodon va avea întrevederi bilaterale cu oficiali britanici, discuții cu experții de la „Chatham House” - cel mai influent centru ”think tank” din Marea Britanie, precum și interviuri cu instituții de presă britanice de top.

”Consider că această vizită este deosebit de importantă din punct de vedere al promovării intereselor naționale ale Republicii Moldova și a realizării principalei sarcini strategice: asigurarea echilibrului în politica externă dintre Est și Vest în baza statutului constituțional de neutralitate permanentă”, a menționat Președintele țării.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova