SEFUL STATULUI, IMPREUNA CU FAMILIA SI APARATUL PRESEDINTELUI, AU PARTICIPAT LA ACTIUNEA NATIONALA: ,,UN ARBORE PENTRU DAINUIREA NOASTRA"

Astăzi, cu prilejul Zilei Naționale de Înverzire a Plaiului, Președintele Republicii Moldova împreună cu familia și angajații instituției prezidențiale a participat la acțiunea națională: ,,Un arbore pentru dăinuirea noastră", desfășurată anual în toată țara.

Șeful statului împreună cu colectivul au sădit puieți de salcîm și arțar puși la dispoziție de către Agenția ”Moldsilva”, în intravilanul localității Văratic, r-nul Anenii noi, în cadrul sectorului Întreprinderii Silvocinegetică Răzeni.

”Încurajez desfășurarea a cît mai multe acțiuni de acest gen care contribuie la regenerarea naturii. Plantarea culturilor silvice ne asigură o viaţă mai sănătoasă, un aer curat şi o țară frumoasă”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că, Ziua Națională de Înverzire a Plaiului „Un arbore pentru dăinuirea noastră" a fost instituită prin decret prezidențial în anul 1995 și prevede plantarea arborilor și arbuștilor, amenajarea fîșiilor și pasajelor forestiere din preajma drumurilor și a bazinelor acvatice.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova