Seful statului, Igor Dodon, a avut o intrevedere cu copresedintele Organizatiei Obstesti Ruse „Delovaia Rossia”, Andrei Nazarov

În cadrul dialogului, părțile au discutat mai multe chestiuni cu referire la cooperarea comercial-economică şi de afaceri dintre Moldova şi Rusia. În acest context, Președintele Moldovei a subliniat că există un potenţial mare pentru colaborare între comunitatea oamenilor de afaceri din Rusia şi cea din Moldova care trebuie valorificat pe deplin.

De asemenea, interlocutorii au convenit asupra organizării unui Forum moldo-rus de amploare, pe 27-29 septembrie, la Chişinău. ”În cadrul acestui eveniment este preconizată prezența a zeci de conducători ai întreprinderilor mari ruse şi semnarea unor contracte bilaterale cu întreprinzătorii din Moldova”, a specificat Igor Dodon.

Totodată, pe 24 mai, la Sankt-Petersburg, în ajunul Forumului economic internațional, Președintele Republicii Moldova va avea o întrevedere cu oamenii de afaceri din Federația Rusă. În cadrul întrunirii va fi făcută prezentarea Platformei Forumului economic moldo-rus ce va avea loc în septembrie.

Serviciul de Presă al Președinției