SEFUL STATULUI A VIZITAT PUNCTUL DE CONTROL VAMAL DIN COSTESTI, GOSPODARIA SILVICA DIN LOCALITATE SI INTREPRINDEREA AGRICOLA „STINCAUTI” DIN SAPTEBANI

În orașul Costești, raionul Rîșcani, Preşedintele R. Moldova, Igor Dodon, a vizitat punctul de control vamal de la frontiera cu România. Şeful statului a salutat personalul de aici, s-a asigurat de buna funcționare a acestui serviciu și le-a urat colaboratorilor succes în activitate.

În continuare, Igor Dodon a mers în vizită la gospodăria silvică din localitate, unde a discutat cu administrația problema tăierii ilicite de copaci. Preşedintele i-a îndemnat să protejeze pădurile Moldovei, care și așa s-au rărit, să contribuie la prevenirea și pedepsirea aspră a încercărilor de tăiere a pădurilor în mod ilegal, precum și să monitorizeze cu strictețe procesele de curățare sanitară, pentru a evita abuzurile.

Agenda de lucru în raionul Rîșcani s-a încheiat cu vizita la întreprinderea agricolă SA „Stîncăuți” din satul Șaptebani. Compania funcționează din anul 1997 și se ocupă de cultivarea cerealelor, fructelor și plantelor oleaginoase, pe o suprafață de 2500 de hectare. SA „Stîncăuți” este unul dintre cei mai mari agenți economici din raionul Rîșcani.

Igor Dodon a discutat cu angajații întreprinderii despre problemele cu care se confruntă. El a menționat că în calitate de Președinte al țării, acordă o atenție deosebită acestui sector important al economiei naționale. Totodată, i-a asigurat că și pe viitor, întreaga conducere a țării va depune eforturi pentru realizarea angajamentelor asumate față de producătorii agricoli și acordarea producătorilor autohtoni a unei susțineri multilaterale.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova