SEFUL STATULUI A VIZITAT GRADINITA-CRESA „SCUFITA ROSIE” DIN SATUL DOROTCAIA

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a vizitat grădinița-creșă „Scufița Roșie” din satul Doroțcaia, Dubăsari. Această instituție preșcolară activează din anul 1968 cu o capacitate de 115 copii. Actualmente, grădinița este frecventată de circa 150 de copii.

Dat fiind că grădinița nu dispune de locuri suplimentare pentru copii, administrația a solicitat sprijinul instituției prezidențiale în construcția unei anexe pentru a satisface cererile a circa 60 de părinți care doresc să-și înscrie copiii la această creșă.

Astfel, șeful statului a dat asigurări că va depune toate eforturile necesare și va antrena toate structurile responsabile pentru a soluționa această problemă și a demara construcția anexei deja în anul curent.

În continuare, Igor Dodon împreună cu reprezentanții primăriei și ai conducerii raionului Dubăsari a mers să vadă un teren pe care va fi construit un complex sportiv multifuncțional, care face parte din programul național de reabilitare a infrastructurii sportive în localitățile din țară.

Acest proiect este inițiat de primăria Doroțcaia în comun cu Federația Moldovenească de Fotbal și va include un teren artificial de minifotbal, teren de baschet și volei integrat, instalații pentru fitness, terenuri de joacă pentru copii.

La final, șeful statului a menționat că va oferi tot sprijinul necesar ca acest proiect să fie realizat cu succes în termene rezonabile, astfel ca locuitorii din această regiune să aibă posibilitatea să practice sportul.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova