SEFUL STATULUI A VIZITAT FABRICA DE STICLA DIN CHISINAU

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a vizitat Fabrica de Sticlă din Chișinău, care recent a împlinit 50 de ani de la înființare.

Inițial, Fabrica de Sticlă a fost specializată în producerea ambalajului pentru industria alimentară. La fabrică funcționau trei secții, după care a mai fost deschisă o secție de producere a articolelor de uz casnic.

Din 2009 la întreprindere activează doar secţia nr. 2, altele trei fiind închise în anii 2007-2009. Aceasta a fost modernizată, sînt utilizate tehnologii moderne care oferă posibilitatea de a spori productivitatea întreprinderii.

În prezent, fabrica produce circa 4300-4400 tone de sticlă pe lună. Fabrica acoperă, în mod prioritar, necesitățile cumpărătorilor autohtoni. Totodată producția este exportată în țările CSI și ale Uniunii Europene.

Șeful statului a salutat administrația și colectivul întreprinderii. Președintele țării le-a urat succes în activitate și a dat asigurări că conducerea țării depune eforturi conjugate pentru a susține producătorul autohton.

Cu ocazia jubileului, Igor Dodon a înmînat conducerii fabricii Ordinul „Gloria Muncii” și a anunțat că printr-un decret prezidențial a conferit Medalia „Meritul Civic” la opt angajați ai întreprinderii, iar altor patru – Ordinul „Gloria Muncii”. Aceste persoane vor fi invitate mai tîrziu la Președinție pentru a le fi înmînate distincțiile.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova