SEFUL STATULUI A VERIFICAT CUM SINT EFECTUATE LUCRARILE DE REPARATIE A SEDIULUI PRESEDINTIEI R. MOLDOVA

Președintele Igor Dodon s-a familiarizat cu modul în care decurg lucrările de reparație a sediului Președinției Republicii Moldova, care se desfășoară cu suportul guvernului Republicii Turcia.

”Lucrările decurg conform graficului stabilit, iar darea în exploatare a sediului renovat, este preconizată pentru data de 27 august – Ziua Independenței Republicii Moldova”, a specificat Igor Dodon.

Totodată, la inițiativa șefului statului, în fața Președinției, va fi amenajat un scuar al Domnitorilor Moldovei care va fi inaugurat în anul curent - Anul lui Ștefan cel Mare și Sfînt.

Igor Dodon a menționat că anume în această clădire a avut loc unul dintre cele mai importante evenimente din istoria Republicii Moldova – semnarea Declarației de Independență a Republicii Moldova. În acest context, șeful statului a anunțat că va organiza săptămînal Ziua Ușilor Deschise în sediul renovat al instituției prezidențiale.

Președintele a transmis în mod repetat sincere mulțumiri Președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan, pentru faptul că a răspuns solicitărilor părții moldovenești și s-a oferit să acopere integral cheltuielile pentru reparația clădirii Președinției.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova