SEFUL STATULUI A SPUS CE SOLUTII SINT CA TOTUSI SA SE ACORDE AJUTOR SOCIAL OAMENILOR SI AGENTILOR ECONOMICI PE TIMP DE CRIZA

În cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”, Igor Dodon a oferit soluții autorităților după ce Curtea Constituțională a suspendat legea asumată de Guvern. Șeful statului a precizat că există trei soluții.

“Prima, cea mai simplă, e ca cei care au depus sesizările să le retragă, trebuie doar să depună o cerere la Curtea Constituțională. A doua, e ca luni sau marți, cînd va fi ședința Curții Constituționale, magistrații să ia decizia ca Legea să rămînă în vigoare. A treia soluție este ca Guvernul să prezinte un nou proiect de Lege în Parlament. Asta ar putea fi tot săptămîna viitoare”, a precizat Igor Dodon.

Șeful statului a menționat că, după o discuție cu premierul, în această dimineață s-a decis convocarea de urgență a Comisiei pentru Situații Excepționale.

„Pentru mine și pentru Guvern, a fost stranie decizia și atitudinea din partea opoziției. Am rugat să lăsăm politica la o parte, abordare foarte cinică a celor care au cerut anularea legii. De ce au venit deputații cu această inițiativă? Acolo este și un punct care prevede suspendarea inițiativei Guvernului de a lua din cei 9 euro de la Aeroport. Noi am decis ca jumătate din banii ăștia să meargă în buget. Acum înțelegeți de ce unii au insistat să vină cu această sesizare la Curte”, a subliniat Igor Dodon.