SEFUL STATULUI A PREZIDAT SEDINTA CONSILIULUI SOCIETATII CIVILE PE LINGA PRESEDINTELE R. MOLDOVA IN FORMAT RESTRINS

În ajunul Zilei Independenței Republicii Moldova, Președintele Igor Dodon a lansat o serie de întrevederi cu mai mulți funcționari de stat şi persoane publice cunoscute, care au contribuit la dezvoltarea ţării noastre.

Astăzi, șeful statului a avut prima întrevedere – cu conducătorii comisiilor de profil ale Consiliului Societăţii Civile pe lîngă Preşedintele Republicii Moldova. În timpul ședinței, părțile au făcut un schimb amplu de opinii pe marginea celor mai actuale probleme ce ţin de politica internă şi externă a țării, de educaţie, cultură ş.a.

Preşedinţii de comisii au prezentat bilanțul preliminar al activităților efectuate pe parcursul anului 2018, declarat Anul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt. De asemenea, au fost trasate sarcinile ce urmează a fi îndeplinite pînă la finele anului curent.

Președintele țării a menționat faptul că, în următoarele zile, pînă la Ziua Independenţei, va mai avea întrevederi cu preşedinţii organizaţiilor etno-culturale din Republica Moldova, cu foştii preşedinţi şi judecători ai Curţii Constituţionale.

Totodată, Igor Dodon a specificat că, pe data de 27 august, i-a invitat pe toţi preşedinţii, prim-miniştrii şi preşedinţii Parlamentului, care au fost la guvernare din momentul obţinerii independenţei țării, în anul 1991 - un atare gest fiind o premieră în istoria Republicii Moldova.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova