SEFUL STATULUI A PREZIDAT SEDINTA COMITETULUI NATIONAL COORDONATOR "VICTORIA"

Șeful statului, Igor Dodon, a prezidat ședința Comitetului Național Coordonator "Victoria" în cadrul căreia s-a discutat subiecte cu privire la organizarea acțiunilor consacrate aniversării a 75-a a eliberării Moldovei de sub ocupația fascistă în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

În mod special, părțile au vorbit despre pregătirea și organizarea pe data de 13 aprilie, curent, la Complexul memorial „Capul de pod Șerpeni”, a ceremoniei de reînhumare a osemintelor a 35 de soldați care au murit în luptele pentru eliberarea Moldovei de sub ocupația nazistă.

De asemenea, s-a decis renovarea, sub egida Președintelui Moldovei, a Complexului Memorial „Eternitate” și a monumentului „Eliberarea” din fața Academiei de Științe a Moldovei.

Totodată, în cadrul ședinței s-a discutat despre organizarea, pe 9 Mai la Chișinău a Marșului ”Regimentul Nemuritor”. La eveniment vor fi invitați toți doritorii. În aceeași zi va avea loc un concert grandios și o expoziție a tehnicii militare.

Menționăm că, în anul curent, sub patronajul Președintelui Republicii Moldova, pe întreg teritoriul Moldovei, se desfășoară un șir de acțiuni consacrate aniversării a 75-a a eliberării Moldovei de sub ocupația fascistă.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova