SEFUL STATULUI A PREZIDAT O SEDINTA DE LUCRU CU PRIVIRE LA ORGANIZAREA CONGRESULUI MONDIAL AL FAMILIEI

Președintele Igor Dodon a prezidat o ședință de lucru cu privire la modul în care decurg acțiunile de organizare a Congresului Mondial al Familiei, care va avea loc la Chișinău în perioada 13-16 septembrie, sub egida Președintelui Republicii Moldova.

Astfel, potrivit responsabililor, pînă la acest moment a fost lansată campania promoțională, inclusiv pagina web oficială a Congresului - www.worldcongress.md, care funcționează în regim non-stop, informînd participanții interesați despre evenimentul ce urmează să aibă loc.

La momentul actual și-au confirmat prezența la eveniment reprezentanți din 42 de state, inclusiv din Franța, Italia, Marea Britanie, Canada, SUA, Rusia, Elveția, Namibia, Nigeria, Kenia, Belarus, Spania, Țările de Jos, Portugalia, Georgia, Slovacia, Filipine, Costa Rica, Uzbekistan, Gambia, România, Ghana, Ecuador, Tanzania etc.

Totodată, potrivit informațiilor expuse, printre cei care și-au declarat dorința de a ține un discurs în cadrul Congresului Mondial al Familiei se regăsesc cunoscuți experți internaționali din Franța, Italia, Canada, SUA, Rusia, Marea Britanie și alte 30 de țări.

Președintele țării a declarat că ediția din 2018 a Congresului Mondial al Familiei va fi cu certitudinea cel mai important eveniment din Republica Moldova, din ultimii ani. ”Anume acest Congres, organizat pe diferite continente deja pentru a 12-a oară, se desfășoară sub drapelul unității sociale, culturale și spirituale, promovînd tradițiile familiale, cultivînd respectul și dragostea față de familia tradițională”, a menționat șeful statului.

Amintim, că la eveniment este preconizată participarea a circa 2000 de persoane, printre care experți cu renume, personalități politice, formatori de opinie din peste 50 de state, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Kiril, și un înalt reprezentant al Vaticanului.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova

Virginia Filip 30.07.2018 - 15:04

Ca de obicei, Dodon se ocupa de lucrurile care nu-l privesc. Probleme unui presedinte sunt mult mai importante, dar probabil ca nu a primit indicatii noi de la Putin si nu stie cum sa actioneze.