SEFUL STATULUI A PARTICIPAT LA SEDINTA SOLEMNA CONSACRATA ANIVERSARII A 28-A DE LA CREAREA ORGANELOR SECURITATII STATULUI

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, împreună cu Prim-ministrul țării, Maia Sandu, a participat la ședința solemnă consacrată aniversării a 28-a de la crearea organelor securității statului a Republicii Moldova.

Cu prilejul acestei sărbători, șeful statului a transmis sincere felicitări, dorindu-le multă sănătate, succese și bunăstare celor care astăzi, cu dăruire de sine, servesc interesele naţionale. Totodată, Igor Dodon a exprimat recunoștință veteranilor Serviciului care au stat la baza creării organelor securității și reprezintă un exemplu și o sursă de inspirație pentru noua generație de ofițeri.

„Consemnarea acestei sărbători are o conotație deosebită pentru țara noastră, întrucît, de la constituirea și afirmarea statalității Republicii Moldova, un rol aparte le revine organelor de securitate, a căror misiune este apărarea statalității, suveranității și integrității țării”, a remarcat șeful statului.

Președintele RM a specificat că pe parcursul a 28 de ani, Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a demonstrat că este un pilon de bază în sistemul de asigurare a securităţii naţionale şi mereu și-a dovedit importanţa în acțiunile de protejare a valorilor noastre democratice. Potrivit dumnealui, asigurarea securităţii naţionale reprezintă un proces continuu şi complex, care necesită o conformare cu imperativul timpului. Fiind un proces ce implică mult efort şi dăruire, șeful statului i-a asigurat pe angajații SIS de sprijinul său deplin şi necondiţionat în acest sens.

Totodată, Igor Dodon a fost bucuros să constate că, în pofida condițiilor complicate, presiunilor interne și externe, ofițerii și subofițerii SIS au reuşit să ţină sub control pericole reale și potențiale, în aşa fel încît toți cetăţenii să se simtă în siguranţă.

De asemenea, prin Decret al Președintelui Republicii Moldova, pentru îndeplinirea ireproșabilă a datoriei de serviciu, contribuție la asigurarea securității statului și înalt profesionalism, Igor Dodon a conferit distincții de stat ale Republicii Moldova și Diploma de onoare a Președintelui, unui grup de colaboratori ai Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova