SEFUL STATULUI A PARTICIPAT LA RECEPTIA OFERITA CU PRILEJUL ZILEI NATIONALE A ROMANIEI

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la recepția oferită de Ambasada României cu prilejul Zilei Naționale a României. Cu această ocazie, șeful statului a adresat întregului popor român felicitări şi urări de bine, pace și progres.

Igor Dodon a constatat cu satisfacție că relațiile actuale dintre Republica Moldova și România sînt în continuă ascensiune.

De asemenea, șeful statului a subliniat că România a fost şi rămîne partenerul nostru strategic, iar la baza acestei relații este nu doar trecutul istoric, ci și legăturile culturale și interpersonale strînse, proiectele bilaterale consolidate care se implementează cu succes în diverse sectoare. În acest context, Președintele țării a exprimat gratitudine pentru asistența financiară din partea României, oferită în baza acordurilor bilaterale nerambursabile.

Igor Dodon a remarcat rezultatele obținute și pe dimensiunea economică, România fiind partenerul comercial numărul unu al Moldovei și principala piaţă de desfacere a vinurilor moldoveneşti.

Președintele țării a adresat felicitări în mod repetat domnului Klaus Iohannis cu prilejul victoriei obținute în alegeri, reiterînd invitația de a efectua o vizită oficială în Republica Moldova.

Pe final, șeful statului a reiterat că relațiile cu statul vecin constituie o prioritate pentru administrația prezidențială și a anunțat că un contingent al Armatei Naţionale va participa duminică, 1 decembrie curent, la Parada militară de la Bucureşti, organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova