SEFUL STATULUI A PARTICIPAT LA INAUGURAREA UNUI COMPLEX SPORTIV DIN UNGHENI

În cadrul vizitei de lucru în orașul Ungheni, Președintele Igor Dodon a participat la inaugurarea unui complex sportiv – primul în anul 2019. Terenul respectiv face parte din programul național de reabilitare a infrastructurii sportive.

Complexul sportiv include un teren multifuncțional de fotbal, baschet, volei și handbal, instalații pentru fitness, un teren de joacă pentru copii și este situat în sectorul Vasilica al orașului.

Igor Dodon a salutat locuitorii orașului Ungheni, felicitîndu-i cu prilejul sărbătorilor de iarnă. Totodată, șeful statului și-a exprimat speranța că acest teren sportiv va deveni o atracție pentru toți locuitorii orașului. De asemenea, reieșind din faptul că practicarea sportului oferă multiple beneficii pentru sănătate, Președintele a menționat că va depune și în continuare eforturi ca cetățenii noștri să aibă posibilitatea să practice sportul.

Amintim, că în toamna anului 2017, șeful statului a lansat un proiect național de construcție a 300 de complexuri sportive în localitățile din țară, predominant în zonele rurale. “Zeci de complexuri deja sînt date în exploatare, se află în proces de proiectare sau de construcție. În anul 2019 planificăm deschiderea a 25-30 de terenuri sportive”, - a specificat Igor Dodon. Programul respectiv se desfășoară sub egida Președintelui Republicii Moldova, în cadrul Campaniei Naționale ”Iubesc Moldova” și în parteneriat cu Fundația de Binefacere a Primei Doamne ”Din Suflet”.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova