SEFUL STATULUI A PARTICIPAT LA INAUGURAREA DRUMULUI REABILITAT DIN SATUL GAIDAR

În cadrul vizitei de lucru în UTA Găgăuzia, Președintele Igor Dodon, împreună cu bașcanul Irina Vlah, a participat la inaugurarea drumului reabilitat din satul Gaidar.

Segmentul de drum cu lungimea de aproximativ trei kilometri, a fost reabilitat din sursele financiare ale autonomiei și a costat bugetul local aproximativ 20 de milioane de lei. În afară de carosabil, au fost reabilitate aproximativ 650 de metri de trotuar, trecerile spre casele de locuit, a fost reconstruit podul și amenajat sistemul de drenaj.

Șeful statului a adresat felicitări localnicilor și autorităților din regiune care au contribuit la realizarea acestui proiect, exprimîndu-și încrederea că drumul respectiv va da un impuls dezvoltării social-economice a localității Gaidar.

Totodată, Igor Dodon a menționat că sub conducerea bașcanului, Irina Vlah, Găgăuzia a cunoscut o dezvoltare continuă - au fost atrase investiții străine, a fost acordată asistență din partea mai multor state-partenere precum: Rusia, Turcia, Uniunea Europeană, Turkmenistan, şi alte ţări. “De asemenea, a fost majorat volumul investițiilor capitale în dezvoltarea infrastructurii regiunii și, în primul rînd, în construcția drumurilor”, a specificat Președintele țării.

În context, șeful statului a subliniat că UTA Găgăuzia, cu siguranță, este un exemplu de dezvoltare pentru alte regiuni ale Republicii Moldova.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova