SEFUL STATULUI A PARTICIPAT LA GALA LAUREATILOR FEDERATIEI DE SAH - 2019

Igor Dodon, în calitate de Președinte al Federației de Șah din Moldova, a participat astăzi la Gala laureaților Federației - 2019.

Șeful statului a înmînat cu o deosebită plăcere 42 de premii celor mai buni jucători, antrenori, arbitri, precum și organizatorilor evenimentelor. Igor Dodon a adus sincere felicitări tuturor laureaților, dar și tuturor celor pasionați de șah, urîndu-le realizări frumoase, sănătate și bunăstare în anul care vine.

Menționăm că pe parcursul anului 2019, au fost organizate 32 de competiții naționale. Şahiștii noștri au participat la 20 de competiții internaționale, iar peste 200 de echipe au participat la Turneului Naţional de Şah între echipe şcolare „Turnul Alb”.

De asemenea, Federaţia de Șah a desfăşurat pentru prima dată turneul internațional “Veaceslav Cebanenco” cu participarea campionilor din Israel, Belarus, Georgia şi România, precum şi a şase şahişti membri ai Lotului Naţional al Republicii Moldova.

Igor Dodon a subliniat că Federația de şah se mîndreşte cu rezultatele obținute și va întreprinde noi eforturi pentru promovarea șahului și obţinerea unor rezultate frumoase în continuare.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova