SEFUL STATULUI A PARTICIPAT LA EXPOZITIA INTERNATIONALA SPECIALIZATA DE VINURI ”EXPOVIN MOLDOVA- 2018”

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la cea de-a 27-a Expoziție internațională specializată de vinuri ”Expovin Moldova- 2018” și Concursul internațional de degustare a vinurilor și băuturilor alcoolice ”Black Sea Region Wines&Spirits Contest-2018”.

La eveniment au participat circa 92 de producători din 12 ţări, precum România, Ucraina, Georgia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Italia, Spania, Belarus, Azerbaidjan, Canada, ș.a.

“Asemenea evenimente sînt importante nu doar pentru participanţi, ci şi pentru Republica Moldova. Este cunoscut faptul că ţara noastră se distinge prin vaste tradiţii în domeniul viticulturii şi vinificaţiei, tradiţii care sînt transmise din generaţie în generaţie”, a subliniat șeful statului.

Igor Dodon a menționat că, în Republica Moldova, activează circa 100 de întreprinderi de producere a vinului din struguri iar pe parcursul ultimilor ani, este înregistrată o creştere stabilă a volumului de exporturi de vinuri din struguri. Totodată, pe parcursul anului 2017, pe pieţele tradiţionale din CSI au fost exportate 138 mln. litri de vin, iar pe pieţele ţărilor Uniunii Europene 76.9 mln. litri. În ultima perioadă exporturile de vin spre ţările CSI au crescut cu 16%.

Președintele le-a urat participanților expoziției şi ai concursului de degustare mult succes, schimb eficient de experiență şi noi realizări!

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova