SEFUL STATULUI A PARTICIPAT LA DESCHIDEREA UNUI COMPLEX SPORTIV IN SATUL BIRLADENI, RAIONUL OCNITA

Vizitele în teritoriu ale Președintelui Republicii Moldova continuă. Astăzi Igor Dodon merge în trei raioane din nordul Moldovei: Ocnița, Briceni și Edineț. Prima vizită a șefului statului a fost în satul Bîrlădeni, raionul Ocnița, unde a participat la deschiderea unui complex sportiv.

Acesta include un teren de fotbal, baschet, volei și tenis, precum și un teren de joacă pentru copii și o zonă de odihnă pentru maturi.

Președintele i-a salutat pe locuitori exprimîndu-și speranța că terenul de sport va diversifica viața lor socială și culturală și îi va motiva să practice sportul. Totodată, Igor Dodon i-a asigurat pe localnici de faptul că va continua să acord o atenție sporită dezvoltării infrastructurii raionale și rurale.

Amintim, că în toamna anului 2017, șeful statului a lansat un proiect național de construcție a circa 300 de complexuri sportive în localitățile din țară, predominant în cele rurale. Zeci de complexuri deja sînt date în exploatare, se află în proces de proiectare sau de construcție. Programul respectiv se desfășoară sub egida Președintelui Republicii Moldova, în cadrul Campaniei Naționale ”Iubesc Moldova” și în parteneriat cu Fundația de Binefacere a Primei Doamne ”Din Suflet”.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova