SEFUL STATULUI A PARTICIPAT LA DESCHIDEREA TURNEULUI DE SAH DINTRE INTELIGENTA ARTIFICIALA SI SAHISTII CAMPIONI AI REPUBLICII MOLDOVA

În calitate de Președinte al Federației de Șah a Moldovei, Igor Dodon a participat la deschiderea Turneului de șah dintre inteligența artificială și șahiștii campioni ai Republicii Moldova, precum Vladimir Hamiţevici, Andrei Macovei, Nichita Morozov, Ivan Schiţco și alții. La eveniment participă și marele maestru internațional, Directorul Executiv al FIDE, antrenorul echipei naționale a Qatarului, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Viorel Bologan.

Șeful statului a salutat toți participanții și oaspeții turneului, mulțumindu-le organizatorilor evenimentului pentru buna desfășurare a acestuia și urînd succes jucătorilor în competiția cu roboții. Alături de feciorii săi Vlad și Bogdan, Igor Dodon a jucat, de asemenea, o partidă contra robotului care este capabil să joace cu trei oameni simultan.

Președintele a remarcat că, în cei opt ani de cînd conduce Federația de Șah din Moldova, s-a reușit să se organizeze sute de campionate naționale, iar echipa moldovenească a obținut rezultate marcante la diverse competiții internaționale. Totodată, șeful statului și-a exprimat convingerea că șahul trebuie să devină o disciplină obligatorie în clasele primare din toate școlile Moldovei, deoarece acest lucru contribuie la sporirea nivelului de pregătire al elevilor.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova