SEFUL STATULUI A PARTICIPAT LA DESCHIDEREA CONFERINTEI NATIONALE DE COMBATERE A ACCIDENTULUI VASCULAR CEREBRAL

Președintele Igor Dodon a participat la deschiderea Conferinței Naționale cu genericul „Acțiuni prioritare în politicile de combatere ale accidentului vascular cerebral în Republica Moldova” care se desfășoară astăzi la Chișinău.

Igor Dodon a salutat cei peste 250 de experți internaționali din peste 15 țări și specialiști autohtoni în bolile vasculare cerebrale prezenți la eveniment, subliniind faptul că, organizarea în țara noastră a unei manifestări științifice de așa amploare este o mare onoare și reprezintă un semn de recunoaștere şi apreciere a contribuției savanților moldoveni la realizările medicale europene și mondiale.

Șeful statului a menționat că problema accidentului vascular cerebral reprezintă prima cauză de dizabilitate a adulților și a doua cauză de mortalitate atît la nivel mondial, cît și la nivel național. „Impactul psihologic, fizic și financiar asupra pacienților, familiilor acestora, a sistemelor de sănătate și a societății per ansamblu, este unul major”, a subliniat Președintele țării.

De asemenea, Igor Dodon și-a exprimat convingerea că întrunirile desfășurate vor avea continuitate, iar rezultatele dezbaterilor și analizelor din cadrul acestui eveniment important vor contribui la îmbunătățirea calității și eficienței tratamentelor medicale în bolile vasculare cerebrale, precum și la elaborarea unei strategii naționale de combatere a accidentului vascular cerebral.

În final, șeful statului i-a asigurat pe cei prezenți de suportul său plenar în inițierea elaborării Programului Național de combatere a accidentului vascular cerebral, precum și în implementarea cu succes a acestuia.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova