SEFUL STATULUI A PARTICIPAT LA CEREMONIA FESTIVA DE INAUGURARE A SARBATORII NATIONALE „ZIUA INDEPENDENTEI REPUBLICII MOLDOVA”

Preşedintele ţării, Igor Dodon, a rostit un discurs cu prilejul Zilei Independenței Republicii Moldova.

În cadrul ceremoniei festive de inaugurare a Sărbătorii Naţionale „Ziua Independenței Republicii Moldova” organizate în Sala Istorică a Președinției, Igor Dodon a constatat că suveran în statul moldovenesc a fost și este poporul, care, secole la rând, a luptat cu îndârjire pentru libertate și autodeterminare națională.

Şeful statului a remarcat că adoptarea Declarației de Independență a Republicii Moldova a oferit țării noastre șansa istorică de a deveni un stat de drept cu adevărat liber, prosper și democratic.

Preşedintele ţării a subliniat faptul că în anii de independență noi am cunoscut schimbări semnificative în toate sferele vieții noastre. Şeful statului a subliniat că au fost realizate numeroase reforme, statul nostru a devenit mai deschis proceselor care au loc în lume, iar clasa politica înțelege mai bine problemele și perspectivele țării noastre.

Totodată, Igor Dodon a reiterat că Republica Moldova are nevoie de dialog, stabilitate, înțelepciune și înțelegere în rândul clasei politice, mai multă coeziune socială și implicare a societății civile. Şeful statului a specificat că trebuie să fim conștienți că crearea locurilor de muncă, creșterea calității vieții, lupta cu corupția sînt premise primordiale pentru stoparea depopulării țării și aducerea Moldovei pe făgașul modernizării.

Textul integral al discursului Preşedintelui Republicii Moldova poate fi accesat pe linkul de mai jos:

http://presedinte.md/rom/discursuri/d-i-s-c-u-r-s-u-l-presedintelui-republicii-moldova-domnul-igor-dodon-cu-prilejul-zilei-independentei-republicii-moldova

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova