SEFUL STATULUI A OFERIT CHEILE DE LA CITE UN TRACTOR PRIMARILOR DIN LOCALITATILE POCROVCA, VARATIC SI ORASUL VADUL-LUI-VODA

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a oferit cheile de la cîte un tractor donat de Președintele Republicii Belarus, primarilor din localitățile Pocrovca (raionul Dondușeni), Văratic (raionul Rîșcani) și orașul Vadul-lui-Vodă.

Primarii au exprimat recunoștință și au menționat că aveau stringentă necesitate de aceste tractoare pe care le vor utiliza la serviciile gospodăriei comunale ale localităților - evacuarea deșeurilor, întreținerea și repararea drumurilor, deszăpezirea străzilor, ș.a.

Șeful statului a menționat, că tractoarele beloruse sînt bine cunoscute în întreaga lume, 2/3 din toate tractoarele din Republica Moldova sînt de la Uzina de Tractoare din Minsk. De exemplu, doar în localitatea Pocrovca, sînt 120 de tractoare fabricate de acest producător.

”Voi depune efort întru stabilirea unor relații atît de colaborare, cît și de prietenie, cu diverse state din Est și din Vest, în beneficiul poporului și a țării noastre”, a declarat Președintele țării.

În context, Igor Dodon a adus în mod repetat sincere mulțumiri Președintelui Republicii Belarus pentru lotul de tehnică oferit Republicii Moldova.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova