SEFUL STATULUI A INMINAT DIPLOMA DE ONOARE A PRESEDINTELUI RM UNUI MEDIC CHIRURG DIN GERMANIA

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu Roland Laszig, medic chirurg din Germania, care se află în Republica Moldova pentru a efectua cîteva intervenții chirurgicale de introducere a implanturilor cohleare copiilor cu probleme auditive severe.

Șeful statului a exprimat profundă recunoștință domnului Laszig pentru ajutorul acordat în tratarea copiilor din Moldova și i-a înmînat Diploma de Onoare a Președintelui Republicii Moldova, în semn de înaltă apreciere a meritelor sale deosebite.

Amintim că, în anul 2017, Fundația de caritate a Primei Doamne „Din suflet” a lansat programul „Salvăm copiii din Lumea Tăcerii”, în cadrul căruia sînt achiziționate implanturi cohleare pentru copiii cu deficiențe de auz. Cu susținerea activă oferită de ambasadele străine, deja al doilea an la rînd, cîte 10 copii din Moldova cu astfel de probleme obțin implanturi, iar acum, cu sprijinul chirurgului german, au început să fie efectuate intervențiile chirurgicale pentru introducerea acestor dispozitive.

În context, Igor Dodon a menționat că Administrația Președintelui, în colaborare cu Fundația de caritate „Din suflet”, vor depune și în continuare eforturi în vederea susținerii cetățenilor din categoriile social vulnerabile, în primul rînd, a copiilor.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova