SEFUL STATULUI A INMINAT DIPLOMA DE ONOARE A PRESEDINTELUI R. MOLDOVA UNUI GRUP DE CETATENI

Igor Dodon a înmînat Diploma de Onoare a Președintelui Republicii Moldova unui grup de sportivi în semn de apreciere a meritelor în domeniul culturii fizice și sportului, pentru performanțe obținute în cadrul unor competiții internaționale și pentru talentul și dăruirea puse în slujba sportului național.

Șeful statului a specificat că aceștia sînt sportivi care au dus faima Republicii Moldova în lume ocupînd locuri de frunte în cadrul unor competiții sportive internaționale.

De asemenea, pentru rezultate deosebite la disciplinele de studiu, spirit competitiv și pentru performanțe remarcabile obținute în cadrul concursurilor internaționale, precum și în semn de apreciere a talentului și dăruirii artistice și pentru promovarea artei muzicale, Igor Dodon a conferit Diploma de Onoare a Președintelui Republicii Moldova unor premianți în cadrul Olimpiadelor Internaționale și în cadrul unor prestigioase festivaluri și concursuri internaționale de muzică.

Totodată, în calitate de Comandant Suprem al Forțelor Armate a RM, șeful statului a decis să confere Diploma de Onoare a Președintelui Republicii Moldova unor membri ai echipei Academiei Militare a Forțelor Armate ”Alexandrul cel Bun” care au obținut locul II în cadrul exercițiului internațional „Cambrian Patrol 2018”, desfășurat în Marea Britanie. ”Rezultatul obținut de studenții militari la exercițiul respectiv este unul foarte bun, avînd în vedere că în cadrul acestuia au concurat 133 de echipe din 35 de țări”, a menționat Igor Dodon.

La ceremonie a participat și Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în Republica Moldova, doamna Lucy Joyce, care a menționat că este prima echipă din Moldova care a reușit să depășească cu brio toate provocările acestei competiții.

Președintele țării le-a mulțumit tuturor pentru dăruirea de care dau dovadă, precum și pentru prestigiul adus țării noastre pe arena internațională, dorindu-le succes în continuare.

În context, șeful statului a reiterat faptul că va aprecia și în continuare persoane simple care s-au dedicat muncii și activității, care au contribuit substanțial la dezvoltarea statului nostru.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova